COVID-19 Update: We are continuing operations with added safety measures

Valero Lab and Maintenance Building

This project includes a single story 15,700 SF laboratory building and the two-story 47,000 SF maintenance building. The maintenance building includes shops, change room, lunch room, and fitness and maintenance/planning offices. Both buildings were designed with reinforced slab on fill, structural steel frame with metal clad skin exterior, composite and metal roofing, complete with HVAC, electrical, plumbing, specialty piping, shop jibs and overhead crane, fire protection, security/telecom/radio systems, utilities, and paved parking. Additionally, Overaa built the design-build south warehouse project and the control house lunch room. Scope of work included foundation improvements and interior tenant improvements including upgraded MEP systems. The new building was situated in the “blast zone” in the refinery which required it to be pressure and blast rated.